DF60A

Kompaktan dizajn

Suzuki inženjeri poznati su po stvaranju nekih od najkompaktnijih četverotaktnih vanbrodskih motora u svojim klasama. S modelom DF60A započeli su s potpunim redizajnom svakog dijela i komponente kako bi se stvorili još lakši i kompaktniji vanbrodski motori, prema znanju i tehnička dostignuća stečena u posljednjih deset godina.

Lean Burn sustav

Kako bi dobili najviše od svake kapi goriva, inženjeri Suzukija razvili su na DF60A Lean Burn sustav, koji omogućuje rad motora stehiometrijski odnos zrak-gorivo ili siromašniju mješavinu goriva. Sustav kontrolira mješavinu zraka i goriva predviđajući potrebe za gorivom prema uvjetima rada. Pruža svoje prednosti u širokom radnom rasponu, osiguravajući značajna poboljšanja u smanjenju potrošnje goriva od rada na malim brzinama pa sve do brzina krstarenja.

Limitator Tilt pozicije

DF60A je opremljen sustavom ograničenja nagiba koji je dizajniran za zaštitu plovila od oštećenja do kojih može doći prilikom naginjanja izvanbrodskog motora. Sustav ima senzor kuta nagiba koji funkcionira i kao graničnik nagiba.Sistem koristi neprekidni, kontinuirani ograničivač tipa koji omogućuje instalaciju izvanbrodskog motora na gotovo bilo koju vrstu plovila.

Niže emisije, učinkovit rad

Uz Suzuki sustav jednostavnog upućivanja motora, koji se nalazi na modelu DF60A, sve što trebate učiniti je okrenuti ključ i otpustiti ga. Sustav startera radi ostalo, ostajući uključen sve dok se motor ne pokrene. Lakši i poboljšani startovi koje pruža sustav jednostavnog upućivanja motora nudi učinkovitije izgaranje i smanjenu potrošnju goriva.

Mehanički učinkovit dizajn

Suzukijevi inženjeri tražili su načine za smanjenje mehaničkih gubitaka kao načina za poboljšanje učinkovitosti DF60A. Posebno dizajnirana pumpa za ulje pruža veću mehaničku učinkovitost i omogućuje protok ulja kroz sustav podmazivanja uz manji otpor. To, u kombinaciji sa smanjenim mehaničkim gubicima u drugim dijelovima motora, pridonosi smanjenoj potrošnji goriva.

Samopodešavajući lanac distribucije

Suzukijev samopodešavajući lanac distribucije ugrađen je na modelu DF60A kao prvi izvanbrodski motor u klasi 44.1kW (60KS) opremljen ovom tehnologijom. Suzukijev samopodešavajući lanac distribucije ne zahtijeva održavanje. Lanac je okupan uljem i ima automatski hidraulični zatezač koji lanac uvijek drži ispravno podešenim za rad bez održavanja.