DF50A

12-ventilni DOHC vanbrodski motor visoke učinkovitosti

Suzukijevi inženjeri temelje motore DF50A i DF40A na Suzukijevom dokazanim liniskim trocilindričnim motorima s 12 ventila. Ovaj motor visokih performansi ima zapreminu od 941 cm3 i ima DOHC glavu motora – jedini DOHC motor koji se koristi za 36,8 kW (50 KS) / 29,4 kW (40 KS) izvanbrodskoj klasi – s četiri ventila po cilindru i sustavom usisnika zraka optimiziranim za maksimalnu učinkovitost u područiju visokih okretaja.
Kada su dizajnirali ovaj motor, inženjeri Suzukija također su se usredotočili na poboljšanje mehaničke učinkovitosti. Svaka komponenta je analizirana i redizajnirana kako bi se smanjili mehanički gubici i poboljšala učinkovitost. Kao primjer, novi dizajn pumpe za ulje čini unutarnji protok ulja učinkovitijim, držeći pokretne dijelove bolje podmazane uz manji utrošak energije. Kombinirano smanjenje mehaničkih gubitaka u motoru doprinosi smanjenju potrošnje goriva.

Suzuki Lean Burn sustav

Suzuki Lean Burn Control System je inteligentni sustav koji nadzire performanse motora i radne uvjete radi predviđanja potrebe za gorivom kako bi se isporučilo manje goriva u motor. Prvi put predstavljen na modelu DF90A / 80A / 70A, a kasnije i na modelu DF60A, ovaj sustav pruža izvanredna poboljšanja u smanjenju potrošnje goriva od rada na malim brzinama do brzine krstarenja, gdje se motor koristi većinu vremena. Interna testiranja pokazuju da na srednjim brzinama DF50A postiže 23% poboljšanje u potrošnji goriva od svog prethodnika.

Višestruko slijedno ubrizgavanje goriva

Suzuki je pionir u korištenju višestrukog slijednog elektroničkog ubrizgavanja goriva u četverotaktne vanbrodske motore. Ovaj napredni, vremenski provjereni sustav prikuplja, u stvarnom vremenu, operativne podatke iz niza senzora smještenih u ključnim područjima na motoru, obrađuje podatke i izračunava optimalnu količinu goriva i zraka potrebnu za rad motora. Nautičari uživaju u nesmetanom startu, maksimalnoj radnoj učinkovitosti, odličnoj uštedi u potrošnji goriva i smanjenim emisijama.

Samopodešavajući lanac distribucije koji ne zahtijeva održavanje

DF50A i DF40A jedini su vanbrodski motori u klasi od 36.8kW (50KS) / 29.4kW (40KS) sa ugrađenim razvodnim lancem. Lanac je okupan uljem i samopodešavajući, kako bi nautičarima omogućio dugogodišnju pouzdanost bez potrebe za održavanje.

Alternator velikog kapaciteta od 19A

DF50A i DF40A opremljeni su snažnim 19A alternatorom koji generira otprilike 11.5A čak i kad motor radi na niskom 1.000 okr / min. U normalnim okolnostima to je dovoljno snage da se u većini situacija održi u funkciji ukupna brodska elektronika.

Kad je samo najbolje, dovoljno je dobro

Ponosni smo što smo jedini dobavljač vanbrodskih motora na Olimpijskoj i Paraolimpijskoj jedriličarskoj regati u Londonu 2012., s tim da je DF40A jedan od modela korištenih za ovaj prestižni događaj.