Naš vremeplov

1946.

Stjepan Pavlinić – vizionar sa stilom

Pogled u retrovizor

Stjepan Pavlinić (Lipovljani 1929.) sin postolarskog obrtnika želio je krenuti očevim stopama, ali ga je životni put odnio u drugom smjeru te je 1947. završio automehaničarski zanat u Kutini. Radio je u struci do vojske, nakon čega dolazi u Zagreb.

1955.

Masjtorski ispit

Majstorski ispit

Nakon polaganja majstorskog ispita za automehaničara, počinje razvijati i živjeti svoj san, a taj san traje još i danas.

1959.

Specijalizacija u Frankfurtu

Želja za usavršavanjem i napredovanjem u ovom poslu odvodi gosp. Pavlinića u Frankfurt gdje je radio u Opelovom servisu sve do 1965.

1964.

Prvi poslovni prostor

Dolaskom na godišnji odmor, gosp. Pavlinić je uočio današnji poslovni prostor i ideja je bila rođena. Kupio ga je, ali nažalost u velikoj poplavi prostor je uništen.

1965.

Povratak u domovinu

Uređenje poslovnog prostora je počelo, a zahvaljujući bescarinskom uvozu opreme prostor je kompletno opremljen. Kako je u tom prostoru već bio obrt, od prethodnog vlasnika preuzeo je 5 zaposlenika, a među njima je bio i budući zet Zvonko Sopić.

1969.

Autolimarski obrt

Povećanjem poslovanja javila se potreba za proširenjem prostora i djelatnosti. Tako je položen autolimarski ispit i otvoren autolimarski obrt.

1972.

Automehaničarski obrt

Uz širenje posla i obitelji otvara se automehaničarski obrt koji glasi na Zvonka Sopića. Osim Opelovog programa, rade se servisi za vozila tadašnjih većih poduzeća: Zagrebačke mesnice, Plamen, Sanitacija, Općina Trešnjevka i druge.

1984.

Specijalizacija za Mitsubishi

Nakon Olimpijade u Sarajevu, Skupština Grada Zagreba dobila je na korištenje Mitsubishi automobile, a servisirali su se u našem servisu. Kako je stručnost i znanje uvijek bilo na prvom mjestu, Zvonko Sopić odlazi u Njemačku na dodatnu specijalizaciju.

1989.

Osnovana Autokuća Pavlinić-Sopić

Osnivači su Stjepan Pavlinić, Ljubica Sopić (rođ. Pavlinić) – kćer i Zvonko Sopić – zet. Otvaranjem tržišta povezujemo se s poduzećem Intermax Nederland B.V. i počinjemo s uvozom te prodajom vozila i rezervnih dijelova marke Suzuki i Mazda.

1990.

Ostvarena Suzuki suradnja

Suzuki postaje sastavni dio Auto kuće Pavlinić-Sopić te se proširuje suradnja sa Suzuki Austrija. Ovom suradnjom, uz uvoz automobila i dijelova, veliki naglasak stavljen je na usavršavanje stručnog kadra.

1996.

Proširenje obiteljskog tima

S obzirom na povećanje posla, u obiteljsko poslovanje s velikim entuzijazmom ulazi unuk, Željko Sopić koji do današnjih dana uspješno vodi ovo poduzeće.

1997.

Nove snage

Krugu obiteljskog poslovanja pridružuju se unuka, Biserka Pribanić i njen suprug Emil Pribanić.

1998.

Suzuki Marine

Uz postojeće poslovanje koje se odnosilo na automobilski program, dodaju se i vanbrodski motori Suzuki Marine.

2000.

Proslava i gubitak

Proslavom 35. godišnjice postojanja, koja se održala u potpuno preuređenom i moderniziranom poslovnom prostoru, obilježeno je jedno uspješno razdoblje.

Istu godinu nažalost pamtit ćemo i po iznenadnom gubitku, zbog bolesti napustio nas je Zvonko Sopić.

2003.

Nova uprava

Uz Ljubicu Sopić, vodstvo poduzeća preuzimaju Željko Sopić i Biserka Pribanić rođ.Sopić, ali i dalje pod budnim okom Stjepana Pavlinića koji još uvijek pažljivo motri na svaki poslovni potez.

2005.

Ponovni gubitak

Bolest je ponovno bila okrutna te iz obiteljskog i poslovnog okruženja uzima Ljubicu Sopić. Njenim odlaskom ostalo je upražnjeno mjesto kako u privatnom tako i poslovnom životu obitelji.

2007.

Suzuki partner u Hrvatskoj

Potpisan ugovor s Magyar Suzuki Co.ltd. i postaje se partner u servisnoj mreži Suzuki automobila u Hrvatskoj.

2012.

Prvi u održavanju Suzuki vozila

Na natjecanju „Skill competition 2012. u Magyar Suzuki Co.“ Željko Sopić osvojio je 1. mjesto i tako, zahvaljujući njegovoj stručnosti i cijelog tima djelatnika, Auto kuća osvaja priznanje za najstručniji kadar u održavanju Suzuki vozila

2013.

AAA bonitet izvrsnosti

Za uspješnost našeg odgovornog poslovanja tvrtka Bisnode Hrvatska, kao dio međunarodne grupacije Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu, dodjeljuje nam bonitet izvrsnosti, što je još jedna potvrda i priznanje uspješnog poslovanja.

2014.

Neke nove snage dolaze…

Stjepan Pavlinić je i dalje u salonu i sa smiješkom promatra kako u poslovne prostorije ulazi 4. generacija njegove obitelji i pokazuje nove smjernice budućnosti.

2015.

50 godina s vama i 25 godina sa Suzukijem

Naša povijest započela je 1965. godine, a naš san se gradio iz godine u godinu, postajao je sve bolji, veći, zanimljiviji… San koji je započet prije pola stoljeća traje još i danas, živimo ga i razvijamo.

2015.

50 godina s vama i 25 godina sa Suzukijem

Naša povijest započela je 1965. godine, a naš san se gradio iz godine u godinu, postajao je sve bolji, veći, zanimljiviji… San koji je započet prije pola stoljeća traje još i danas, živimo ga i razvijamo.