DF30A

Elektronsko ubrizgavanje koje radi bez akumulatora

DF25A/DF30A imaju potpuno novi linijski tri cilindarski motor zapremine 490 cm3, sa sistemom ubrizgavanja goriva koji radi bez akumulatora. Sistem omogućava trenutan i lagan start, pravilno ubrzavanje bez osjetljivih vibracija.

Otvarači ventila s kugličnim ležajima

DF25SA/DF30A su prvi motori, u svojoj klasi snage, koji koriste kuglične ležajeve na otvaračima ventila. To smanjeno trenje ide u korist povećanja performansi.

Niže emisije, učinkovit rad

Suzukijeve vrlo učinkovite četverotaktne tehnologije proizvode niže emisije koje dopuštaju da vanbrodski motori poput DF25A / 30A udovoljavaju nekim od najstrožih svjetskih emisijskih standarda * 1 uključujući EURO 1 standarde emisije (EU Direktiva 2003 / 44EC) * 2, i dobiju tro-zvjezdanu ocjenu od California Air Resources Board (CARB).

RCD EMISSIONS STANDARDS / ULTRA LOW EMISSION
  1. Usklađenost standarda emisije specifična je za određenu regiju.
  2. Standardi EU-a o emisijama (ispušni plinovi i razine buke) koje su utvrdili Europski parlament i Vijeće.

IBEX Innovatin Awards 2014.

Suzukijevi novi modeli DF25A/DF30A osvojili su prestižnu nagradu za inovacije “IBEX Innovatin Awards” za 2014 g. Osma je to IBEX nagrada koju SUZUKI osvaja za svoje vanbrodske motore, više no ijedan proizvođač motora. IBEX NAGRADA ZA INOVACIJE dodjeljuje se novim proizvodima u brodogradnji koji pokazuju karakterističan tehnološki napredak i pruža praktične i ekonomične prednosti korisniku.

IBEX AWARD

Nagrada Top Product 2014.

Suzukijevi novi modeli DF25A/DF30A osvojili su nagradu „Top Product“ (vrhunski proizvod), magazina nautičke industrije „US Marine Industrial News“. Izbor za nagradu se temelji na mnogim čimbenicima, uključujući inovacije, utjecaj na industriju i kako je proizvod unapredio svoju kategoriju proizvoda. Novi DF25A/DF30A osvojili su nagradu na temelju činjenice da koriste niz novih i inovativnih tehno-loških mogućnosti, te s njihovim uvođenjem na tržište Suzuki je pomaknuo granice onoga što vanbrodski motor malih konjskih snaga može pružati.

TOP PRODUCTS
  • Najlakši u klasi – Zahvaljujući ugradnji nekih od Suzukijevih najboljih tehnologija, motor DF30A postao je najlakši četverotaktni vanbrodski motori raspoloživi u klasi motora 30KS (22KW).*3.
  • Lean Burn Control i ubrizgavanje goriva bez baterije pružaju vodeću učinkovitost u potrošnji goriva u klasi.
  • Prvi motori, u svojoj klasi snage, koji koriste kuglične ležajeve na otvaračima ventila. To smanjeno trenje ide u korist povećanja performansi.
  • Izdvojena pogonska osovina – Malenim pomakom osi pogonske osovine naspram osi cilindara, dobilo se značajno smanjenje bočnog pritiska klipova na stijene cilindra. Rezultat je smanjeno trenje i povećanje radne učinkovitosti.
  • Direktni usis i provjetravanje poklopca motora – Nova izvedba poklopca motora predviđa veću prozračnost što poboljšava hlađenje motora i usis zraka potrebnog za smjesu.
  • LED indikatori za praćenje rada motora vas informiraju o radnim uvjetima.

*3:Prema internim testiranjima od veljače 2014. godine.