DF150AP

Suzukijev odabir smjera rotacije

Suzuki odabir smjera rotacije, prva je tehnologija na svjetu koja omogućuje prebacivanje iz standardnog smjera okretanja i rotacije propelera u kontrarotaciju. Tehnologija je prvi put uključena u ovoj klasi motora. Nakon postavljanja dva ili više vanbrodskih motora na plovilo, izvanbrodski motor se može prebaciti u kontrarotaciji samo promjenom načina rada mjenjača i ugradnjom propelera suprotnog smjera rotacije.*1.

  1. Posavjetujte se s lokalnim zastupnikom prije promjene standardne rotacije u kontrarotaciju (ili obrnuto).
    Opcionalni konektor i dodatni propeler potrebni su za promjenu rotacije vanbrodskih motora.

Suzuki precizan sustav elektronskog upravljanja

Precizna kontrola gasa s glatkijim, odlučnim prebacivanjem se ostvaruje usvajanjem Suzuki Preciznim sustavom elektronskog upravljanja. To je tehnološki napredni računalni sustav upravljanja koji zamjenjuje mehaničke kontrolne kabele (koji se koriste u konvencionalnim kontrolnim sustavima) s elektroničkim ožičenjem, što eliminira izvor trenja i otpora. U kombinaciji s Suzukijevim Lean Burn controlnim sustavom ostvaruje poboljšanje u potrošnji goriva u širokom radnom rasponu od niske brzine do brzine krstarenja.

  • Suzuki “Big Block” linijski četverocilindrični motor koristi velikih 2.867 cm3 zapremine i visoki omjer kompresije za postizanje 129.0kW (175PS) / 110.0kW (150PS) uz impresivno ubrzanje i niski okretni moment.
  • Senzor kucanja (detonacija), O2 senzor kontrole sa povratnom vezom i senzor za otkrivanje vode u smjesi goriva, osiguravaju veću pouzdanost u radu.
  • Variable Valve Timing System (VVT) povećava zakretni moment niskog do srednjeg raspona broja okretaja i osigurava visoka ubrzanja.
  • Višestupanjski usisni sustav poboljšava vrhunske performanse.
  • Usisni rezonator dodatno smanjuje buku pri radu za tiši motor.
  • Sustav paljenja bez ključa nudi jednostavno pokretanje bez stresa i spriječava krađu.
  • Biserna nebularna crna završna obrada (Pearl Nebular Black finish) i 3D simboli daju ovim vanbrodskim motorima profinjen izgled.